Wat anderen over ons zeggen

Januari 2013
In de Stentor van 14 januari stond een interview met Boris, Wouter en Michiel over de door hen georganiseerde LAN-party tijdens Deventer-Kids-Teens-3.0
Tijdens dit evenement gaven de jongens voorlichting aan ouders over veilig internetten en gamen en konden jonge bezoekers gezellig een online game met elkaar spelen.
de Stentor 14 januari 2013

December 2012
In Signaal, het kwartaalblad van oudervereniging Pharos verscheen een artikel met daarin de ontstaansgeschiedenis van Stichting SquibS beschreven.  In dit artikel wordt eveneens uitgelegd waarin SquibS aanvullend is op de activiteiten van de oudervereniging.
Klik op de link om het volledige artikel te lezen: Van Pharos naar SquibS

November 2012
Sander, Michiel, Lars en Mignon vertegenwoordigden SquibS op United Clarity.  Het event op Papendal waarmee initiatiefneemster Sandra Dolk het positieve in de wereld zichtbaar wilde maken.  Dat haar dat goed gelukt is bewijst dit beeldverslag, dat SquibS daarin ook geslaagd is bewijst dit beeldverslag eveneens:

SquibS in Talent
In de uitgave van november 2012 van het maandblad Talent, over hoogbegaafde jongeren, is een artikel opgenomen over SquibS en wat SquibS als Gifted Youth Peer Community waardevol maakt.   Lees hier het artikel: SquibS in Talent

 

Oktober 2012
Op de website Brightlights staan 3 artikelen over SquibS.  Met name over de presentatie die SquibS jongeren gaven op de internationale ECHA conferentie in Münster (Duitsland).

Op een podium voor een internationaal publiek van professionals op het gebied van Hoogbegaafdheid en Excellentie gaven zij hún antwoord op de vraag:  “What makes a gifted youth peer community valuable?”.
Nathalie Koopman schreef daarover 3 artikelen en publiceerde deze op het nationale platform voor hoogbegaafde jongeren.  publicaties website brightlights.nl

Maart 2012
15 SquibS jongeren waren in maart 2012 aanwezig bij de Kick-off meeting van ‘Hoogbegaafdheid in Verbinding’. Met elkaar hebben zij input geleverd voor de uiteindelijke website Brightlights, met activiteiten en informatie voor hoogbegaafde jongeren.  In aanwezigheid van de directie Voortgezet Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen vond de lancering van de website Brightlights plaats.
Nathalie, Robin, Wynand en Anita van SquibS waren hierbij aanwezig.   

november 17th, 2012 by Anita Wuestman